Fotoreportage AZ

Gezocht: het beste idee van de regio

SCHAGEN – Onder de noemer ‘Rake Draken’ is Pand Raak op zoek naar mensen met een goed idee. Een idee dat in de markt gezet kan worden. Een idee dat alleen nog een netwerk, de nodige ervaring en/of een (start)kapitaal mist.

Marjolein en Lonneke Deutekom lanceren nieuw idee. (Foto: Marcel Rob)


“Die mensen worden uitgenodigd om dat idee te komen pitchen aan een groep van zeven ondernemers” ,meldt bedenker Lonneke Deutekom van Pand Raak. “Om zo kans te maken op toegang tot een uitgebreid netwerk, een werkplek bij Pand Raak, een training op het gebied van branding, coaching van een aantal draken én een mooi startkapitaal van € 3.500,-…”

Daarom ‘Rake Draken’


“Sinds de opening van Pand Raak kloppen zo nu en dan beginnende ondernemers aan om te sparren, gebruik te maken van het netwerk en ideeën op te doen”, licht mede-initiatiefnemer Marjolein Deutekom toe. “Wij waren zelf ook ooit een Rake Draak. Mede dankzij succesvolle ondernemers uit ons netwerk maakten wij onze droom waar. Het resulteerde zelfs in de NHN Young Company Watchlist award die wij slechts een half jaar na onze start wonnen. Op deze manier dragen wij nu op onze beurt graag een steentje bij door net dat ene zetje te geven.”

Meedoen?


Iedereen met een goed, of liever briljant idee kan een beknopte beschrijving hiervan voor 25 september aanstaande mailen naar info@pand-raak.nl. Binnen een week volgt er bericht of het idee door is naar ronde 2. Wat volgt bij ronde 2 is een uitnodiging om een middag bij Pand Raak een presentatietraining te volgen en hulp bij het voorbereiden van de pitch die maandag 12 november 2018 @Pand Raak gegeven wordt. De beste pitch krijgt, naast de titel ‘Beste Rake Start Up 2018’, zoals gezegd onder andere een startkapitaal van € 3.500,- om het idee in praktijk te brengen. Een paar voorbeelden van succesvolle ideeën; hulp met je huiswerk via een app, een garage van & voor vrouwen, een gaaf cradle to cradle project, een festivaltent van karton, een Pop Up store in een leegstaand pand met een thema… You name it!
Meer weten? Check de website en socials van pand-raak.nl, of bel (0224 – 745 400).

Artikel geplaatst op: 06 september 2018 - 08:45

Gerelateerd

Delen